Click site action-> site permission get An unexpected error has occurred

Here are the full logs:

 

12/16/2011 12:59:29.10 w3wp.exe (0x11B4) 0x15C4 SharePoint Foundation Monitoring nasq Medium Entering monitored scope (Request (GET:http://8807ws01:80/_layouts/user.aspx))

12/16/2011 12:59:29.10 w3wp.exe (0x11B4) 0x15C4 SharePoint Foundation Logging Correlation Data xmnv Medium Name=Request (GET:http://8807ws01:80/_layouts/user.aspx) 3c0b3d6b-bc91-407f-9a55-12f4813a6825

12/16/2011 12:59:29.10 w3wp.exe (0x11B4) 0x15C4 SharePoint Foundation Logging Correlation Data xmnv Medium Site=/ 3c0b3d6b-bc91-407f-9a55-12f4813a6825

12/16/2011 12:59:29.18 w3wp.exe (0x11B4) 0x15C4 SharePoint Foundation Runtime tkau Unexpected System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.    at Microsoft.SharePoint.ApplicationPages.UserRoles.InitPage()     at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()     at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) 3c0b3d6b-bc91-407f-9a55-12f4813a6825

12/16/2011 12:59:29.19 w3wp.exe (0x11B4) 0x15C4 SharePoint Foundation Monitoring b4ly Medium Leaving Monitored Scope (Request (GET:http://8807ws01:80/_layouts/user.aspx)). Execution Time=89.9224 3c0b3d6b-bc91-407f-9a55-12f4813a6825

 

0. The third day still has no solution for it. It is time to do something big.

1.Get hint from internet, tell me find the back uped database, could be corrupted.

2. Go central management, try server back up, failed, get multiple recommmandation to upgrade databse.

3.  Go to management shell, Run PSConfig.exe -cmd upgrade -inplace b2b -force -cmd applicationcontent -install -cmd installfeatures.

4. Recall I have tried to upgrade server to Enterprise but I don`t have Enterpise Certificate, and it was stopped halfway, could be related.

5. go to site permission again, problem still there.

6. So I have to back up whole website and prepare to start again.

7. The most important part is my subsite, so i use those backup and restore->Granular Back up->export a site or list to back up my subsite first.

or.

stsadm -help export

[stsadm -o export -url URL -f filename]

stsadm -help import

[stsadm -o import -url URL -includesecurity]

8. I have also backed up my customized templates.

9. Now I need back up several pages I have done manually.->9:18 AM

10.9:32 delete site.

11. Uninstall sharepoint 2010. Retart.

12. ReInstall 10:06Am.

13. reinstalled 10:45AM.

14. Restored coreV4.css and v4.master. the Problem reappeared. Change back the v4.master, problem disappeared. So it is the V4. Master!!!

15. Problem Solved. Now I need to restore the whole site!!!

16. Go to sitecollection, open publish feature for site collection and site.

17. Go to general settings of application management, change person name actions to no, browser file handling to permissive, recycle bin to off. ok.

18. Go to manage Farm Features->deactive social tags and Note Board Ribbon Controls Feature.

19. Central Administration->Security->Autentication Providers->Default->Edit Autentication->Enable Anonymous access. Save.

20. copy v4.master and rename it. Design again.

21. import the subsite I backuped->11:18Am

22. Change maximumDynamic DisplayLevels=”5″; under new master template.

23. Change Corev4.css to customize my menus

.s4-tn li.dynamic > .menu-item{

display:block;

padding:3px 10px;

white-space:nowrap;

font-weight:normal;

color:white;

}

.s4-tn li.dynamic > a:hover{

font-weight:normal;

/* [ReplaceColor(themeColor:”Light2-Lighter”)] */ background-color:#00a18f;

text-decoration:underline;

}

 

 

 

 

 

 

Advertisements